وبلاگ تاریخی و جغرافیایی  " ارگ ایران "

وبلاگ تاریخی و جغرافیایی " ارگ ایران "

مطالب و مقالات از وبسایت ارگ ایران www.arq.ir
وبلاگ تاریخی و جغرافیایی  " ارگ ایران "

وبلاگ تاریخی و جغرافیایی " ارگ ایران "

مطالب و مقالات از وبسایت ارگ ایران www.arq.ir

اول ماه مه روز جهانی کارگر

اول ماه مه روز جهانی کارگر

پیش گفتار

     در اول ماه مه ۱۸۸۶ اعتراض کارگران آمریکائی در شیکاگو آغاز گشت،  هر سال کارگران و زحمت کشان بسیاری از کشور های جهان،  در این روز تظاهرات و جشن کارگری برگزار می کنند.

اول ماه مه روز جهانی کارگر گرامی باد

    این روز را به جمیع زحمت کشان منجمله،  کارگران، کشاورزان، کارمندان، بیکاران،  ایران شادباش می گویم،  و امیدوارم این روز را بنایی برای تحقیق و تحلیل های بیشتر اجتماعی قرار دهند.

عکس انوش راوید هنگام کار در 1356،   عکس شماره 1685.

   مهم ــ  جهان سرمایه داری غرب با اغفال کارگران و زحمت کشان،  ارزش این روز را در حداقل تظاهرات خیابانی و چند سخنرانی کلیشه ای پائین آورده است.  عزیزان اغفال ترفند های سرمایه داری نشوید،  و سعی نمایید غیر از تظاهرات آرام خیابانی،  این روز را مبنایی برای گسترش دیدگاه های تاریخی و اجتماعی،  دانشی و تخصصی خود نمایید،  که بسیار مهم است.

تاریخ اول ماه مه روز جهانی کارگر

      چهارم ماه مه سال ۱۸۸۶،  در چهارمین روز اعتصاب و تجمع کارگران آمریکایی شهر شیکاگو، پلیس به روی آنان آتش گشود،  شماری کشته و عده‌ ای مجروح و بعداً چهار تن نیز اعدام شدند.  کارگران اعتصابی خواستار تعدیل شرایط کار و کاهش ساعات روزانه کار از ده ساعت به ۸ ساعت بودند.  قرار بود که اول ماه مه ۱۸۸۶ در آمریکا (ایالات متحده)،  کاهش ساعات کار به هشت ساعت در روز، به اجرا درآید که چنین نشد،  در نتیجه کارگران در گوشه و کنار این کشور دست به تظاهرات زدند،  و در یک‌ هزار و دویست کارخانه و کارگاه،  اعتصاب صورت گرفت.  شمار کارگران معترض شهر شیکاگو بیش از سایر شهرها و حدود ۹۰ هزار تن بود.  در چهارمین روز تظاهرات شیکاگو،  کارگران اعتصابی و هوادارانشان در «میدان بیده = Haymarket» جمع شده،  و از اینجا به حرکت درآمده بودند.  سخنرانان آنان بر یک گاری بزرگ سوار بودند و شعار می‌دادند.  پس از طی مسافتی،  پلیس اطراف این گاری (چهار چرخه) را گرفت،  و خواست تظاهر کنندگان متفرق شوند،  که ناگهان انفجاری صورت گرفت،  یک مامور پلیس کشته شد،  و چند کارگر و پلیس نیز مجروح شدند.

      این حادثه سبب شد پلیس دست به تیراندازی به سوی جمعیت بزند،  و کشتار صورت گیرد.  آمار کشته ‌شده ها اعلام نشد،  ولی اسامی انبوه مجروحان در دست است.  پلیس با اعمال خشونت موفق شد جمعیت را پراکنده سازد.  در پی این حادثه،  هشت تن به عنوان مسبّب دستگیر شدند،  که پنج نفر از آنان کارگر مهاجر آلمانی و یکی هم آلمانی تبعه آمریکا بود.  دادگاه یکی از این دستگیر شده ها را به ۱۵ سال حبس محکوم کرد،  و بقیه محکوم به اعدام شدند،  که فرماندار ایالت مجازات دو تن از آنان را به حبس ابد تخفیف داد.  یکی از محکومان به اعدام،  پیش از اجرای حکم خودکشی کرد،  و چهار نفر دیگر به دار آویخته شدند.

      بعد از این کشتار و سرکوب که توسط سرمایه داری غرب صورت پذیرفت،  به تدریج اول ماه مه،  روز جهانی کارگر عنوان گرفت.  چون اعدام ‌شده ها شیکاگو عمدتاً آلمانی بودند،  در سال ۱۹۳۳ حزب نازی آلمان روز اول ماه مه را روز ملی و تعطیل عمومی اعلام کرد.  هر چند این تظاهرات نتیجه فوری دریافت نکرد،  اما موثر واقع شد.  پس از آن، هشت ساعت کار در روز عرف بسیاری از کشورها در سراسر جهان شد.  از این رو این روز به عنوان روز تظاهرات، راهپیمایی و سخنرانی انتخاب شده است،  و در بسیاری از کشورها تعطیل است.  در سال های اخیر مراسم این روز،  شکل تازه ای گرفته است،  که در آن کارگران و اتحادیه های کارگری خواستار حفاظت از منافع خود،  و دادن وجه انسانی به اصلاحات اقتصادی هستند.

 

کلیک کنید:  تمدن های کهن ایران و جهان

کلیک کنید:  تاریخ کار در ایران

کلیک کنید:  استراتژی ملی مردمی ایران

آبی= روشنفکری و فروتنی،  زرد= خرد و هوشیاری، قرمز=  عشق و پایداری،  مشروح اینجا

    توجه:  اگر وبسایت ارگ به هر علت و اتفاق،  مسدود، حذف یا از دسترس خارج شد،  در جستجوها بنویسید:  انوش راوید،  یا،  فهرست مقالات انوش راوید،  سپس صفحه اول و یا جدید ترین لیست وبسایت و عکسها و مطالب را بیابید.  از نظرات شما عزیزان جهت پیشبرد اهداف ملی ایرانی در وبسایت بهره می برم،  همچنین کپی برداری از مقالات و استفاده از آنها با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع،  آزاد و باعث خوشحالی من است.

ارگ   http://arq.ir

 

کلیک کنید:  تماس و نظر و پرسش