وبلاگ تاریخی و جغرافیایی  " ارگ ایران "

وبلاگ تاریخی و جغرافیایی " ارگ ایران "

مطالب و مقالات از وبسایت ارگ ایران www.arq.ir
وبلاگ تاریخی و جغرافیایی  " ارگ ایران "

وبلاگ تاریخی و جغرافیایی " ارگ ایران "

مطالب و مقالات از وبسایت ارگ ایران www.arq.ir

مطالب مفید کارآمد

مطالب مفید کارآمد

پیش گفتار

       بمنظور پیگیری اصولی و علمی برای شناسایی دروغ های تاریخی،  و حذف آنها از تاریخ پاک ایران،  لازم است اطلاعات جانبی دیگر هم داشت،  تا بتوان بخوبی و کارآمد به هدف رسید.  عدم توجه به تعدادی از مسائل علمی جانبی،  درک و پیگیری های تاریخی وقت هدر دادن است.  بهمین جهت ضمن جلب توجه عزیزان پیگیر به سازمان های علمی قرن نو،  توجه شما را در این صفحه به جامعه شناسی جلب می کنم.

   عکس مراسم دینی در تهران 1304 ،  به احتمال قوی هر دو مادر بزرگ من هم در آن جمع بودند،  عکس شماره 1216.

جامعه شناسی

بیژن قلمکاری پور

      استاد بیژن قلمکاری پور،  فارغ‌التحصیل جامعه‌شناسی از دانشگاه تهران،  و دکترای علوم اجتماعی از دانشگاه بروکسل است.  در ایران و در بلژیک سال‌ها در موسسات گوناگون به کار های پژوهشی اشتغال داشته است. 

پرسشنامه پژوهشی پیرامون "اندیشه و عمل"

      با سلام خدمت دوستان، ایرانیان و فارسی زبانان گرامی،  من بیژن قلمکاری پور، جامعه شناس هستم و از شما خواهش میکنم تا با پاسخ دادن به پرسشنامه زیر مرا در ارزیابی از موضوع مورد مطالعه ام یعنی رابطه میان "اندیشه و عمل" یاری رسانید.  به دوستانی که به پرسشنامه حاضر پاسخ دهند،  از حوالی نیمه فروردینماه ۱۳۹۶ به رسم سپاسگزاری نسخه پی دی اف کتابی را که در همین زمینه نوشته ام،  اهداء خواهد شد.  لطفا پاسخها و همچنین اظهار نظرهای خود را فقط یکبار و فقط به یکی از آدرس های زیر ارسال فرمائید:
  ــ  آدرس جی میل:  pajouhesh2016@gmail.com
  ــ  آدرس تلگرام:  https://telegram.me/joinchat/BsI5gwj4zKgGkBWejwqlmQ
  ــ  آدرس فیس بوک:   https://www.facebook.com/bijan.ghalamkaripour
      خواهشمندم که در پخش و توزیع این پرسشنامه در میان دوستان و آشنایان خود (حقیقی و یا مجازی) و همچنین جمع آوری پاسخ های ایشان و ارسال آنها به من،  مرا یاری رسانید.

      این پرسشنامه تنها یک سئوال را مطرح میکند،  ولی برای طرح آن نه فقط توجه و دقت شما را نیاز دارد بلکه توضیح کوتاهی نیز باید ارائه شود:

      فرض ما در پژوهش حاضر بر این اصل قرار گرفته است،  که انسانها در اعمال و تصمیم گیری های روزانه خود از چهار عامل تجربه، اشراق، اجتماع و عقل در وضعیت های گوناگون به میزان های مختلفی استفاده می کنند.  البته این عوامل در معنای مشخصی مورد نظر هستند، بدینسان که:

   ــ  منظور از عامل تجربه استفاده از نتایجی است،  که از وقایع اتفاق افتاده برای ما و یا دیگران بدست آورده ایم.  از آنها درس گرفته ایم و به خود می گوئیم که آزموده را آزمودن خطاست.  برای همین هم نه به ظاهر امور توجه میکنیم،  و نه به آنچه که دیگران ممکن است بگویند و نه آنچه الهامات درونی ما به ما میگوید،  بلکه فقط به تجربیات خود و دیگران رجوع میکنیم.

   ــ  منظور از عامل اشراق الهامات و احساسات و در کل حالات معنوی و حس و شهود ما میباشد.  کشف و مکاشفه ای است،  که آن را حس میکنیم و در کنش هایمان آنها را بکار میبندیم.  در اینجا نه عقل مهم است،  نه تجربه و نه فشارها و ضروریات اجتماعی،  بلکه فقط و فقط آنچه از دل خود الهام گرفته ایم، راهنمای عمل ماست.

   ــ  منظور از عامل اجتماع در واقع ضروریات و فشارهای اجتماعی است که از سوی جامعه و اطرافیانمان بر ما وارد می آید.  بخوبی میدانیم که نظر اعضای "جامعه" بهترین کمک برای به انجام رساندن موفقیت آمیز امور است.  اینجاست که به خود میگوئیم:  خواهی نشوی رسوا،  همرنگ جماعت شو.

   ــ  منظور از عامل عقل در واقع بهره برداری از فعالیت هائی است، که فقط در منطقِ انسانی وجود دارد و بر ظاهر امور قضاوت میکند.  فعالیت های عقلی به ما کمک میکنند تا بدون رجوع به الهامات شخصی و یا تجربیات خود و دیگران و یا حتی به دور از فشارهای اجتماعی، به تحلیل و تصور و تخیل بر اساس ظاهر وضعیت و موقعیتی،  که در آن قرار گرفته ایم بپردازیم و لذا عمل خودمان را بر آن منطق بنا کنیم.

      اکنون با توضیحاتی که آمد،  تک سئوال این پرسشنامه بصورت زیر مطرح میگردد که:

      شما در یک دید کلی و بطور متوسط، تصور میکنید،  که به چه میزان از عوامل چهارگانه تجربه، اشراق، اجتماع و عقل در زندگی خود و در وضعیتهای گوناگون استفاده میکنید؟  و چنانچه قرار باشد به مجموع این چهار عامل، ۱۰۰ نمره اختصاص دهید،  به هر یک از این عوامل بطور جداگانه چه نمره ای خواهید داد،  تا به مجموع ۱۰۰ برسید؟

      حال شما تصور میکنید که همین سئوال از نقطه نظر "شخصی که گمان میکنید خیلی خوب میشناسید"، "هموطنانتان"، "شرقیها" و "غربیها" چه نمره ای خواهد گرفت؟

      برای پاسخگوئی از جدول زیر استفاده کرده نمرات مورد نظر خود را در در ردیف های مربوطه وارد کنید و توجه داشته باشید،  که از ذکر نامِ خود، خودداری فرمائید، همچنین:

   ــ  لطفا از دادن چهار نمره ۲۵ خودداری فرمائید.

   ــ  در ردیف دوم در مورد "شخصی که خوب میشناسم" سعی کنید شخصی را در نظر بگیرید،  که تصور میکنید بهترین شناسائی را از وی دارید،  و نمرات انتخابی خود را بر اساس شناختی که از وی دارید در خانه های مربوطه یادداشت بفرمائید.  البته نوع رابطه خودتان را نیز معین کنید مثلا بنویسید،  پدرم، برادرم، همسرم، دوست پسرم، دوست دخترم، دختر خاله ام و ...

   ــ  در ردیف سوم که مربوط به اظهار نظر شما در مورد "هموطنان" است مشخص بفرمائید:  ایرانیها، افغانیها، تاجیکها و یا ...

   توجه:  پرسشنامه زیر را در وردآفیس کپی پیس نمایید:

ــــــــــــــــــــــــــ آغاز پرسشنامه ــــــــــــــــــــــــــــ

- جنس ................................................

- سن ..................................................

- آخرین مدرک تحصیلی ..........................

- متأهل و یا مجرد .................................

- نام شهر محل سکونت ..........................

 

 

عقل

یا منطق بر اساس ظاهر امور

اشراق

یعنی احساسات، الهامات و میل شخصی

تجربه

عبارتست از تجربات خود و دیگران

اجتماع

یعنی اجبارهای اجتماعی، قضاوت و نظر دیگران

جمع کل

خودم

 

 

 

 

۱۰۰

شخصی که خوب میشناسمش (نسبت تان را بنویسید)

 

 

 

 

۱۰۰

هموطنانم (ایرانی؟ افغانی؟ تاجیک؟ و ... مشخص بفرمائید)

 

 

 

 

۱۰۰

شرقی ها

 

 

 

 

۱۰۰

غربی ها

 

 

 

 

۱۰۰

 ــــــــــــــــــــــــــ پایان پرسشنامه ــــــــــــــــــــــــــــ

خواهشمندم که در پخش و توزیع این پرسشنامه در میان دوستان و آشنایان خود (حقیقی و یا مجازی) و همچنین جمع آوری پاسخ های ایشان و ارسال آنها به من، مرا یاری رسانید.

  ــ  آدرس جی میل:  pajouhesh2016@gmail.com
  ــ  آدرس تلگرام:  https://telegram.me/joinchat/BsI5gwj4zKgGkBWejwqlmQ
  ــ  آدرس فیس بوک:   https://www.facebook.com/bijan.ghalamkaripour

با سپاس فراوان از همکاری شما،  پائیز ۱۳۹۵

      از من ویدئوهائی نیز در اینترنت موجود است،  که در آنها به "بررسی نظریه های جامعه شناسی ایران" پرداخته ام.  پژوهش حاضر در حیطه همین موضوع قرار میگیرد،  که نتیجه آن را بالطبع از طریق اینترنت باطلاع همگان خواهم رساند.

بیژن قلمکاری پور

معرفی کتاب هایی از استاد بیژن قلمکاری پور

تصویر دو کتاب از استاد بیژن قلمکارپور،  عکس شماره 8494.

  1 ــ  جامعه شناسی،  انسان شرقی، انسان غربی.  موضوع جامعه شناسی،  تاریخ انتشار: 1393، در 106 صفحه.

   کوتاهی از موضوع ــ  هرچند که به تعداد انسان‌های روی زمین تفسیر از واقعیت وجود دارد،  که برای هر یک از این مردمان "حقیقتی" آنچنان مسلم فرض می‌شود،  که گاه جان خود و یا دیگران را بر سر آن می‌دهند؛  ولی بایسته است تا دانسته شود که منبع همه این تفاسیر محدود بوده و همانطور که تمامی الحان موسیقیانی جهان از هفت نت اصلی و همه‌ موجودات زندهی عالم، از توالی چهار نوکلئوتید رمزگذار رشته ژنتیکی ساخته شده‌اند،  جمله افکار بشری نیز تنها به هشت حوزه‌ اصلی فکری محدود می‌شوند،  که رفتار ما را بالمال جهت می‌بخشد.  این رساله به این هشت حوزه‌ فکری می‌پردازد.

  2 ــ  فرهنگ و لغتنامه و زبان،  مجموعه‌ موضوعی ضرب‌المثل‌های فارسی،  فرهنگ و لغتنامه و زبان،  تاریخ انتشار  1393 در 403 صفحه.

   کوتاهی از موضوع ــ  این مجموعه نزدیک به 5300 ضرب‌المثل فارسی و 700 ضرب‌المثل عربی را در بر می‌گیرد،  که در زبان فارسی وارد شده‌ است.  منبع اصلی این ضرب‌المثل‌ها چهار مجلد امثال و حکم علامه دهخداست.  چنین مجموعه‌ای با این حجم از ضرب‌المثل در زبان فارسی تاکنون تهیه نشده است،  و لذا می‌توان گفت که این مجموعه در نوع خود بی‌نظیر است.

یکی از مهمترین ترفند های استعمار و استثمار این است،  که نگذارند توده های مردم و جوانان دانشجو از علوم اجتماعی و جامعه شناسی بدانند،  و در بحثهای این مهم شرکت کنند.

پرسش و پاسخها برای ویدیوها

   نظر 8001 برای ویدیو یک :  درود، ضمن عرض خسته نباشید و ابراز خوشحالی که فقط جهت آگاهی در یک گرایش علم اقدام کرده اید،  من بیشتر در تحصیل کرده های خارج نشین،  سیاسی کاری های بی هدف اهانت آمیز می بینم،  که هیچ خوشایند طبع علمی ندارند.

   پاسخ بیژن قلمکاریپور:  خیلی خوشحالم که کارمن را از کار دیگران جدا کرده اید. البته آنها کار سیاسی نمیکنند بلکه دعوای سیاسی میکنند و این دو با یکدیگر فرق دارد. کار سیاسی به بالا بردن فهم سیاسی کمک میرساند در حالی که دعوای سیاسی مجادله و مکابره است که به "بحران" و "بحران سازی" می انجامد. به هر حال یک دنیا از شما سپاسگزارم برای تمیز و تشخیصی که داده اید.

   پرسش 8002 برای ویدیو 4:  در درس آمده:  جمع آوری اطلاعات و داده ها و تحلیل آنها"  ما چگونه متوجه شویم که کل اینها را درست بدست آورده ایم،  و چگونه آنها را امکان سنجی راست و دروغ نماییم،  تا بتوانیم به تحلیل درست در اندازه دانشمان برسیم؟

   پاسخ بیژن قلمکاریپور:  این سئوالات جنابعالی برمیگردند به آن قسمت از کار که سئوالات متدولوژیک پژوهش مطرح میشوند. باید دانست که در یک پژوهش، آنگاه که به مبحث "روش شناسی" کار تحقیقمان میرسیم، باید بتوانیم بطور معقول ثابت بکنیم که با "متد" و "روشی" که انتخاب میکنیم، خواهیم توانست به نتایج صحیح برسیم. من میدانم که در باره متد و متدولوژی ( تاکتیک و استراتژی) در قسمتی از ویدئوهایم خیلی گذرا صحبت کرده ام ولی متاسفانه نتوانستم آن قسمت را پیدا کنم و در اینجا بدان اشاره کنم اما به هر تقدیر همینقدر عرض کرده باشم که در بحث فلسفی تحقیقمان (یعنی بحث روش شناسی پژوهش) ما باید به نکاتی که شما بدان اشاره کرده ایم بپردازیم و پاسخهائی معتبر valable  و قابل اعتماد fiable  ارائه دهیم.

   پرسش 8003 برای ویدیو 7 :  گفته شد "واقعیت تفسیر حقیقت است،  حقیقت متزلزل و بسیار است،  حقیقت ما تفسیری است که از واقعیتها می کنیم،  و گفته شد "ما درست می دانیم و اگر نمی دانستیم دور می انداختیم".  پرسش این است که چگونه بفهمیم آن چه که واقعیت و حقیقت می دانیم،  واقعا درست است،  چه ابزاری برای این سنجش وجود دارد،  و چگونه باید طی دورهای رشد و تکامل این ابزار کارا تر شوند؟

   پاسخ بیژن قلمکاریپور:  صحت و سقم آنچه که ما امروز حقیقت میدانیم و دیروز شاید نمیدانسته ایم و یا ممکن است که فردا آن را حقیقت ندانیم، برمیگردد به "داد و ستدها" و "رفت و آمدها" ئی که ما با انبان آگاهیهای "جهان ذهنی" در دسترسمان انجام میدهیم و دقیقا به همین دلیل است که حقیقت ما بی ثبات  unstable  است.

      این بی ثباتی میتواند به ثبات بیشتر برسد آنگاه که تفسیرما از واقعیت بیشتر و بیشتر از پیرایشهای نامعقول پاک گشته و با جامعیتی که پیدا میکند، به خود واقعیت نزدیک تر شود. ملاک سنجش عقل سلیم است آنگاه که در تمامیت خود مورد استفاده قرار بگیرد که البته این امر بدین سادگیها امکان پذیر نیست ولی غیر ممکن هم نمیباشد ("شناخت بر مبنای استدلال چهار عاملی" یعنی کاملترین نوع استدلال. این نوع شناخت در ویدئوهای بعدی مطرح خواهد شد).

   پرسش 8004 برای ویدیو 8 :   درود،  من متوجه نشدم عقل سلیم یک سیستم اجتماعی است یا فردی؟،  در هر صورت این نیز نیازمند ابزار است،  من از دید مهندسی برای ابزار ارزش زیادی قائلم،  این ابزار از یک جدول ضرب است تا اسکن ماهواره ای و غیره،  این ابزار عقل سلیم چیست؟ صرفاً تجربه و دانش فرد است،  که آن نیز ابزار امکان سنجی نیاز دارد،  این ابزارها چیست؟.

   پاسخ بیژن قلمکاریپور:  عقل سلیم در این حد از سخن من همان استدلال بی حب و بغض است. در این حد میتوان گفت که عقل سلیم برآیند پنج منبع شناخت است که در "نظریه لوزی شناخت" از آن صحبت خواهم کرد. در آنجا خواهم گفت که کاملترین حالت عقل سلیم آن زمانی است که از پنج منبع شناخت (یا همان "شناخت بر مبنای استدلال چهار عاملی" که در پاسخ به پرسش قبلی آمد) بطور مناسب استفاده کند یعنی در تمامیت خودش.

      در عقل سلیم استدلالات منطقی فردی و اجتماعی و تجربیات فردی و اجتماعی جملگی نقش دارند. توضیح بیشتر را بگذاریم برای زمانی که نظریه لوزی شناخت را توضیح داده ام. نظریه لوزی شناخت در واقع "مدلسازی از شناخت" است و بالطبع باید با علاقهء یک مهندس که مدلسازی را میشناسد و ریاضیات را می پسندد، جور درآید.

   نظر 8005 :  زیر بنای دوره ای مختلف اجتماعی را "ساختارهای تاریخی اجتماع" می گویم،  زیرا بنظرم این دوره ها بناهایی دارند،  که طی زمان رشد و تکامل داشته اند.

   پاسخ بیژن قلمکاریپور:  در توضیح این نقطه نظر باید عرض کنم که بعنوان یک قانون ابتدائی که امروزه دیگر بر زندگی انسانها جاری نیست مگر اینکه جهان کن فیکونی شود و انسان به دوران نخستین خود بازگردد، جغرافیای انسان، انسان را میسازد و انسان با کنش خود تاریخ را بوجود می آورد. در جریان تاریخ از آنجا که انسان از بدو امر ناگزیر به اجتماعی زیستن بوده است، لذا برای دوام و بقای جامعه خودش به نظم اجتماعی مبادرت ورزیده که یکی از ابزار نظم اجتماعی "ساختارهای اجتماعی" هستند ک هبا عرف و اسطوره و دین و ارزشها و اخلاق و و و بدانها مشروعیت میبخشد. بدیهی است که این ساختارهای اجتماعی در جریان زمان متحول میشوند و از شکلی به شکلی و از محتوائی به محتوای دیگر تبدیل میگردند.

   پرسش 8006:  آیا امکان دارد واژه های حقیقت و تحلیل و واقعیت و غیره را دو کلمه ای نماید،  تا در جا های مختلف دچار اشتباه در فراگیری نشود،  مانند حقیقت پایه، حقیقت ذهنی، حقیقت اصلی و غیره؟

   پاسخ بیژن قلمکاریپور:  صحبتی که من از "حقیقت" میکنم در معنای عام آن است و در این معنا از أجزاء و یا أنواع حقیقت صحبتی نمیکنم و لذا واژه "حقیقت" را موصوف به صفتی کردن چندان ضرورتی ندارد.

پرسش های خود را مطرح نمایید، و جهت آینده ای بهتر در بحث های علوم اجتماعی و جامعه شناسی شرکت کنید.

 

 

کلیک کنید:  استعمار و دشمنی با آگاهی مردم

کلیک کنید:  ساختار های تاریخی اجتماع در ایران

کلیک کنید:  هیئت های هدیه آورنده به تخت جمشید

آبی= روشنفکری و فروتنی،  زرد= خرد و هوشیاری، قرمز=  عشق و پایداری،  مشروح اینجا

    توجه:  اگر وبسایت ارگ به هر علت و اتفاق،  مسدود، حذف یا از دسترس خارج شد،  در جستجوها بنویسید:  انوش راوید،  یا،  فهرست مقالات انوش راوید،  سپس صفحه اول و یا جدید ترین لیست وبسایت و عکسها و مطالب را بیابید.  از نظرات شما عزیزان جهت پیشبرد اهداف ملی ایرانی در وبسایت بهره می برم،  همچنین کپی برداری از مقالات و استفاده از آنها با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع،  آزاد و باعث خوشحالی من است.

ارگ   http://arq.ir

 

کلیک کنید:  تماس و پرسش و نظر

این موضوع بسته نشده است

این موضوع بسته نشده است

!!!!!!!!!!!!!!!

پیام سیستم

این موضوع بسته شده است شما نمیتوانید در این موضوع مطلبی ارسال کنید

http://forum.tarikhfa.com/thread9122-5.html

با سلام حضور محترم  ملت آزاده کشور ایران

مطابق معمول  جستاری با نام حقیقی  این جانب  به آدرس بالا باز شد،  و در مکانی که به اصطلاح خودشان "مرجع تخصصی تاریخ ایران و جهان" باید باشد پس از توهین های مکرر و بی سند به اینجانب،  در حالی که از جواب دادن مستند و علمی به کلی عاجز ماندند برای جلوگیری از سخن گفتن بنده در این جستار،  آن را قفل کرده اند.

این روند غیر علمی و  غیر اخلاقی در اکثر فروم های این کشور ادامه دارد،  و بستن جستاری که به نام  شخص من است را بروی خود من،  مسئله ای انسانی و عادی تلقی می کنند.  

پاسخ آخر آقایان که امکان ارسال آن برای من مقدور نمی باشد،  از طریق خطوط دیگر ارسال می شود،  باشد که آزادگان و نیک اندیشان بدانند،  که مرجع های به اصطلاح تخصصی مشغول چه کار های زشت و ناپسند و سانسور کدامین اسناد حقیقی  جهان یه نفع کدامین فرقه ها هستند.

با احترام به ملت شریف کشورم

پرنیان حامد

..........................................................................................................

http://forum.tarikhfa.com/thread9122-5.html

پاسخ پرنیان حامد به آنها :

درود بر شما

متاسفانه پاسخ شما تنها تفسیر است و قانع کننده نیست

لذا محبت بفرمایید برای اثبات ساتراپی به نام نادین بل در بابل  سند محکم  ارائه بفرمایید (تفسیر مترجم با لفظ حالا شاید  یک ساتراپی به این اسم بوده است سند نیست)

همچنین توجه بفرمایید :

فهرست شاهان اوروک یک لوح پشت و رو است و یک شجره نامه می باشد که در آن کرنولوژی تاریخی رعایت نشده است.

جز از قسمتهایی که خوردگی دارد کرونولوژی بسیار دقیقی تا زمان داریوش اول هخامنشی در ان رعایت شده است.

ولی آنچه مسلم است این است که داریوش اول تنها شاهی است که پس از کوروش پادشاه بوده است و بعد از داریوش سوم هم تنها اسکندر بوده است که بر بابل پادشاهی کرده است.  نام جانشینان اسکندر هم بر لوح فهرست شاهان اوروک ثبت شده است.

پس از داریوش سوم  کدمان ممکن است شخصی به نام اسکندر حکومت کرده باشد این امری دیگر است داریوش لوحهای بابلی کدمانوس نیست که داریوش سوم باشد

 [Year five of Artašata who is called Darius, Month Six]

سال 5 از حکومت ارتاشتا که به او داریوش می گفتند

این داریوش کدمانوسی نیست که به او داریوش می گفتند که  داریوش سوم باشد

 این ارتاشتایی است که به او داریوش می گفتند

انقدر این مسئله پیچیده است! این کدمانوس نیست که داریوش سوم باشد این ارتاشتا است که نمی تواند داریوش سوم باشد

.....................................................................................................

 لوح شاهان اوروک حکومت شخصی به نام الکسی  را پس از داریوش نامی که بعد از نادین بل شاه به حکومت بابل رسیده است را ( بدون خوردگی ) نشان می دهد از جانشینان او هم یاد شده است.

این شخص الکسی (اراخی) که بعد از دور دوم در زمان داریوش اول در بابل پس از نادین بل ( قیام اول ) قیام کرد  رسما و دقیقا در این لوح مکتوب است که مطابقت کامل با سند دست اول دیگر یعنی کتیبه بیستون داریوش اول هخامنشی دارد.

نیدین بل قبل از داریوش سوم پادشاه بابل اسم برده شده است که متاسفانه لوح در اینجا دارای شکستگی است .

خیر با کمال تاسف برای شما لوح در این قسمت هیچ شکستگی ندارد و داریوش رسما بعد از نادین بل و قبل از الکسی(اراخی)  بدون شکستگی و مطابق با گفته هایش در بیستون  قرار گرفته است.

این روی لوح از اشوربانی پال تا داریوش اول.

TEXT: OBVERSE
Lacuna

TRANSLATION
Lacuna

DATES

1' /MU 21\

[mAššur-bâni-apli]

Aššurbanipal

21 years

668-631

2'ša-niš

/m\Šamaš-šuma-ukîn

Šamaš-šuma-ukîn

at the same time

667-648

3' MU 21

mK[an-da]-la-an

Kandalanu

21 years

647-627

4' MU 1

m dSîn2-šumu-lîšir2

Sin-šumlišir

1 year

626

5'u

m dSîn2-šarra-iš-ku-un

and Sin-šar-iškûn

6'MU 21

m dNabû-apla-usur

Nabopolassar

21 years

626-605

7' [M]U 43

m dNabû-kuddurî-usur

Nebuchadnezzar [II]

43 years

604-562

8' [M]U 2

mAmîl-dMarduk

Amel-Marduk

2 years

561-560

9' [MU] /3\ 8 ITI

m dNergal2-šarra-usur

Neriglissar

3 years, 8 months

559-556

10' [(...)] 3 ITI

mLa-ba-ši-dMarduk

Labaši-Marduk

[accession year] 3 months

556

11' [MU] /17?\

m dNabû-nâ'id

Nabonidus

17? years

555-539

12' [MU x

mK]ur-aš

Cyrus [the Great]

[x years]

539-530

13' [MU x

mKambu-z]i-i

Cambyses [II]

[x years]

530-522

14' [MU x

mDaria-m]

Darius [the Great]

[x years]

522-486

Lacuna

Lacuna

این قسمت قرمز  بالا  کمبود ان , و چون نیست و در اخر سنگ است اصلا معلوم نیست چیزی بوده باشد

این پشت لوح شروع ان با نادین بل – داریوش – الکسی بدون شکستگی

TEXT: REVERSE

TRANSLATION

1' [š]á MU šá-nu-ú

mNidin-dB[êl]

[...] whose second name is Nidin-Bêl

[...]

336??

2' [M]U 5

mDa-ra-a-muš

Darius [III Codomannus]

5 years

336-331

3' MU 7?

mA-lik-sa-an-dar

Alexander [the Great]

7? years

331-323

4' MU 6

mPi-il-ip-su

Philip [III Arridaeus]

6 years

323-317

 احتمالا در زمان یکی از شاهان هخامنشی ، ساتراپ بابل بوده است .

احتمالا, سند نیست تفسیر شماست


[...] whose second name is Nidin-Bêlnote[The Uruk King List is the only evidence that the reign of the Achaemenid king Darius III Codomannus was preceded by a ruler named Nidin-Bêl. A scribal error is likely, but it must be noted that the chaotic transition from Artaxerxes III Ochus to Darius III leaves sufficient room for a short-lived Babylonian rebellion: in Egypt, a native ruler named Khababash revolted, in the far west, the Yaunâ were restless, and according to the Dynastic prophecy even Darius started his career as a rebel satrap.]

[Year five of Artašata who is called Darius, Month Six]

سال 5 از حکومت ارتاشتا که به او داریوش می گفتند

این شخص کدمانوس نیست  که داریوش سوم باشد

انچه از طرف مترجم مکتوب است نیز همانند همان" احتمالا " شما فقط تفسیر است و هیچکدام از نوشته های مورخین یونانی , اسناد بابل , اسناد  و کتیبه  های ایران و.....  وجود چنین ساتراپی را در زمان  اردشیر سوم و پسرش تایید نمی کند که هیچ اسناد بابل مطابق ترجمه خود مترجمین شما رسما از خود ارسس پسر اردشیر نام می اورند

6' [...............MU x K]AM mÁr-šú A šámÚ-ma-kuš šámÁr-tak-šat-s[u (LUGAL) MU-šú na-bu-ú ........]

[........... year x]th of Arses, son of Ochos, who [is called (king)] Artaxerxes, [..........]

7' [...........] KU4-ú ù É dA-nu-ni-tum lìb-bi UR[U UD.KIB.NUN.KI (?) ..........]

[....................] enteredpl and the temple of Anunitu inside the cit[y of Sippar ..........]   (or: inside Er[idu])

8' [........ mA-lek-sa-a]n-/dar\-ri-is LUGAL šu-dur-' at-tu-nu DUMU.MEŠ E.[KI ..........]

[.........................for?Alexan]der, the king, they were mourning?. You Babylonians [..........,]

 

جالب است  که این یکی  الکساندر  شما مطابق این سند در زمان  ارسس (ارشک پسر اردشیر سوم ) مرده است.

حال شما به جای فرار کردن از پاسخ ، بفرمائید این الکساندر چگونه 36 سال قبل از کوروش می زیسته است ؛ در حالی که بطلیموس جانشین اسکندر در مصر ؛ نوادگانش تا سال 30 قبل از میلاد در مصر حکمرانی می کردند ؟ 
پاسخ ؟

پاسخ واضح است اسنادی که وجود الکساندر شما را اثبات کنند همانگونه که ملاحظه می فرمایید آنچنان مخدوش است که تا به اینجا یک الکسی ( نام او در لوح بدون شکستگی   a-lik-sa) داریم که به زمان داریوش اول هخامنشی است یک الکساندریس ( نام او در لوح   mA-lek-sa-a]n-/dar\-ri-is) داریم که در زمان ارسس پسر اخوس مرده است!

بفرمایید راجع به کدام الکساندر سخن بگوییم بنده  الکساندر 36 سال قبل از کوروش کبیر را زمین می گزارم ،  بفرمایید کمی در باب الکساندر ی که در زمان اردشیر سوم مرده است و در زمان  داریوش اول به دنیا امده است،  سخن بگوییم.

شما اول سند دست اول الکساندرتان که لوح بابلی باشد بدون ( اما و اگر و شاید و اختمالا ) ثابت بفرمایید بعد بحث را به اشکانیان و ... تغییر بدهید. سند شاهان اوروک سندی است که خود شما برای اثبات وجود الکساندر ارائه دادیداز انجا که این اسناد بابلی در زمان وقوع نوشته شده است و اسناد دیگر شما تاریخ های بعدی دارد لذا  اول تکلیف این سندتان را مشحص کنید بعد می رویم سراغ تک تک اسنادی که شما ارائه داده اید ببینیم ایا واقعا این الکساندر ها یک نفرند؟

 لذا تکرار می کنم:

داریوش لوح  شاهان اوروک که نام او پس از نادین بل و قبل  از الکسی  ( اراخی) امده است داریوش اول هخامنشی است یا خیر؟

از انجا که اسناد این شجره مطابق با سند دست اول دیگر یعنی بیستون است لذا برای رد ادعای داریوش اول بودن این شخص سند دست اول از ساتراپی به نام نادین بل در زمان ارسس ارائه بفرمایید در غیر این صورت مجبورید  بپذیرید که لوح مربوط به زمان داریوش اول هخامنشی است.

پاسخ شما در دو کلام:

 نادین بل و داریوش  لوح اوروک  مطلق به چه زمانی است ؟  552-486 ق.م یا 336  ؟

.................................................................................

شما و اون آقای دیگر  گویا سرسپرده یا وطن فروش نیستید اما شوخی شوخی دارید خودتان را در  این گروه ها قرار می دهید.

 آقای گرامی  دو سند دست اول جهان که در زمان وقوع نوشته شده اند( بیستون و لوح بابلی ) تایید می کنند این کتیبه مربوط به داریوش اول هخامنشی کشور شماست چرا برای خوش آیند یک مشت سیاست مدار و تاریخ نویس به دروغ  و مفسر , که هزار مشکل سیاسی و .... دارند با "اما و اگر و احتمالا و شاید" شاهان کشور ایران را بی سند و بی کتیبه می کنید تا انواع دست نشاندگانشان چون پورپیرار ها و نا آبادی ها بتوانند اینگونه از آن سوء استفاده کنند؟

......................................................................................

از شما تقاضا دارم قبل از هر پاسخی کمی به روندی که پیش گرفته اید فکر کنید و دقت کنید آنچه  با این همه" اما و اگر و شاید "کوشش در اثبات آن دارید در آخر تنها بی هویت کردن شاهان هخامنشی و نتیجه آن  افسانه های ورود یونانیان به ایران و بی آبرو کردن زنان و مردان ایرانی و فیلم های عوام فریبانه و بی سندی چون   300 و  الکساندر و... غیره ای است، که حتی رسم سپاه و لباس و صورت های شاهان هخامنشی  هم در آن رعایت نشده است.  من که نمی فهمم شما با عنوان ایرانی وطن دوست چرا اینگونه از چنین فاجعه بی سندی دفاع می کنید؟

......................................................................................

این سند آقای گرامی: دو کتیبه دست اول + گفته دیودو سیسیلی در باب مقدونیه و گفته تاریخ ایران هر سه مورد سند (درست اول , درست دوم و دست سوم)  گفته را بدون " اما , اگر شاید و احتمالا" تایید می کند،  خود دانید و قضاوتتان (برای اساتیدو پژوهشگران غیر ایرانی) و شما چون پژوهشگر ایرانی هستید قضاوتتان + غیرتتان.

توجه:  جهت اطلاع بیشتر مراجعه شود:  به اینجا

کلیک کنید:  پاسخ های کوبنده بانوی گرامی

کلیک کنید:  تماس و پرسش و نظر

تاریخ شمشیر و تفنگ در ایران

تاریخ شمشیر و تفنگ در ایران

پیش گفتار

      یکی از مهمترین موضوعاتی که نشان دهنده پیشرفت و تمدن یک کشور در طول تاریخ است،  صنایع مختلف منجمله ساخت وسایل جنگی،  شمشیر و تفنگ غیره است.  بخش نظامی و تسلیحاتی در ایران تاریخی بدلیل چهار راهی بودن،  و قرار داشتن در مسیر حوادث،  خیلی مهم بوده،  و در واقع مهمترین بخش تاریخ صنعت و تکنولوژی ایران است.

. . . این صفحه بزودی کامل پست می شود. . .

عکس تعدادی سلاح ایرانی،  از یک موزه خصوصی در اروپا،  عکس شماره 2903.

 

تاریخ شمشیر در ایران

      یکی از اولین وسایل دفاعی همان ابزار کار و کشاورزی بود،  با کشف فلز داس ساخته شد و با ساخت داس کشاورزی رونق گرفت با کشاورزی رشد جمعیت آمد با رشد جمعیت دین و مرام و مسلک آمد و با آنها نیز جنگ آمد،  و جنگ میز نیاز به اسلحه داشت و اولین وسایل جنگی همان ابزار کار بود،  مانند داس و چاقو و چوب چنگگی و غیره.  در ادامه تمدن با بزرگتر کردن داس و به اشکال مختلف درآوردن شمشیر ساخته شد.

تصویر یک داس سنگی هزاره دوم خورشیدی ایرانی،  کشف شده در کشور عراق،  عکس شماره 4197.

   شمشیر = شم + شیر = وسیله برنده و بلند.

   شم = وسیله بلند،  در افسانه سومری آمده است با شم به فضا می رفتند،  به مقاله واژه شمس ایرانی است مراجعه شود،  در جستجو های وبسایت ارگ بیابید.

   شیر = برنده، قطعه قطعه کننده، چکه و تکه کننده = شیر آب یا شیر درنده یا share که می شود قطعه قطعه کردن،  جهت اطلاع بیشتر مراجعه شود به اینجا.

عکس مبارزه با داس کشاورزی،  عکس شماره 8486.

   تعدادی از انواع شمشیر های ایرانی ــ  شمشیر پارسی،  شمشیر خراسانی،  شمشیر کوپی،  شمشیر سلمانی،  شمشیر عراقی،  شمشیر هندی،  شمشیر منصوران،  شمشیر یمنی،  شمشیر سلیمانی،  و چند نوع دیگر که بنام چند شهر بودند.

   در شاهنامه فردوسی در دوران جمشید آمده است:

 * نخست  آلت جنگ را  دست برد <><> در  نام    جستن  بگردن   سپرد *

* بفّر  کیی    نرم     کرد    آهنا <><> چو خود و زره کرد و چون جوشنا *

* چو خفتان و تیغ و چو برگستوان <><> همه  کرد  پیدا  بروشن  روان *

      این کار در جهان برای بار اول است،  که در دوران جمشید اتفاق افتاده،  و در هیچ یک از آثار تمدنی در هیچ جای دیگر جهان هم نمی توان آنرا پیدا کرد،  قدیمی ترین و کهن ترین آثار آهن و دشنه و شمشیر در ایران یافت شده است.

   شمشیر پارسی ــ  بلند و کوتاه ساخته می شد،  دو لبه برنده داشت،  در آثار ایران باستان بفراوانی دیده می شود.

    تصویر شمشیر کوتاه پارسی،  35.1 سانتیمتر،  کشف شده لرستان 3800 تا 4000 خورشیدی ایرانی،   عکس شماره 8488.

   شمشیر هندی ــ  اصطلاح "تیغ هندی" بارها در اشعار شعرای پارسی زبان آمده و بر اساس تعاریف موجود در زمان خود شمشیر های هندی از جمله بهترین شمشیرها بودند.  شمشیر راست برای سواره نظام مشکل آفرین بود،  بهمین جهت صنعتگران هند ایران شمشیر انحاء دار را ساختند،  که سواره براحتی بتواند آنرا تاب دهد.  بعلت کم کاری تاریخ نویس های ایران،  این نوع شمشیر را از دست آورده های کشور هندوستان می دانند،  در صورتیکه هیچ سابقه تاریخی آثار و در ادبیات کشور هند ندارد.

بیفکند شمشیر هندی ز دست <><>  یکی اسب آسوده را برنشست

بدین تیغ هندی ببرم سرت <><> بگرید به تو جوشن و مغفرت

شاهنامه فردوسی

8485

عکس شمشیر هندی در دست سواره نظام،  عکس شماره 8485.

 توجه و مهم:  منظور از هند،  هند استان یا خوزستان است،  شمشیر راست،  بمنظور پیاده نظام بود،  و شمشیر سر کج یا خمیده سبک تر بمنظور سواره نظام،  این نوع شمشیر در هزاره های اول تا چهارم خورشیدی ایرانی در هند استان تولید می شد،  و سپس به بقیه جهان رفت،  و بنام شمشیر عربی یا هندی معروف گشت.

* ز اسبان تازی به زرین ستام  <><>  ز شمشیر هندی به زرین نیام * فردوسی

* به شمشیر هندی بزد گردنش <><>  به آتش بینداخت بی سر تنش * فردوسی

* جهاندیده هندو زمین بوسه داد <><>  زبانی چو شمشیر هندی گشاد * نظامی

* موحد چه در پای ریزی زرش <><>  چه شمشیر هندی نهی بر سرش * گلستان

تصویر شمشیر هندی در شیر های سنگی تاریخی لرستان،  مشروح در اینجا،  عکس شماره 1461.

   مهم ــ  تیزی یک لبه شمشیر هندی رو به بیرون است،  زیرا مخصوص سواره نظام ساخته شده است،  و تیزی یک لبه شمشیر کوپی رو به داخل است،  زیرا برای نبرد پیاده در جنگ ترکیب نیزه در یک دست و شمشیر کوپی در دست دیگر ساخته شده است. 

   شمشیر کوپی kopi ــ  یا کوپیس، مطابق معمول بعلت کم کاری تاریخ نویس های ایرانی،  این نوع شمشیر را نیز از دست آورده های یونان باستان اروپایی می دانند،  در صورتی که خود یونان باستان در جای دیگری بوده است در اینجا.  شمشیر کوبی هان داس کشاورزی است،  که بصورت بلند تر و بهتر برای مبارزه جنگی سخته اند.  کشاورزان چون با داس بهتر کار می کردند،  و در هنگام مراسم و تفریح از رزم با داس استفاده می کردند،  بنابراین بهتر می توانستند از شمشیر کوپی استفاده کنند.  این شمشیر در طول تاریخ در کشورها مختلف نام های متفاوتی گرفته کوپیس در غرب و یاتاقان در عثمانی و غیره،  ولی همه آنها ریشه در کوپی دارند.

   ــ  کوپی = کاپا = کو = سنگ برنده کوه + پی = یک سوم گرد = داس،  مشروح در اینجا.

   ــ  چاقو = کاکو = کا = همدم + کو = سنگ برنده کوه.  اولین چاقو های بشر،  سنگ های شیشه کوهی بودند،  که هنگام تیز کردن دو لبه تیز می شدند.

     پی که بعدها عدد پی نامیده شد،  از حدود هزاره اول خورشیدی ایرانی کشف شده بود و کاربرد محاسباتی در امور داشت،  بزودی مشروح آنرا در تاریخ ریاضی در ایران می نویسم.

      شمشیر کوپی به مرور زمان انحاء پی آن کم شد،  و تقریباً مستقیم گردید،  و کارآیی نظامی آنهم تغییر کرد،  مانند عکس زیر.

   تصویر نبرد سرباز هخامنشی سمت چپ با سرباز یونانی سمت راست،  در یک ظرف،  شمشیر کوپی در این تصویر متفاوت از طرح اولیه آن است،  عکس شماره 8489.  در این اثر سپر و لباس سرباز یونانی نشان می دهد،  که این یک سرباز یونی آنی است،  نه یونانی،  و چه بسا این صحنه نبرد نیست،  بلکه نمایش رزمی است.  عزیزان توجه نمایید،  هر چیزی را که غربیها به نفع خودشان نوشته اند،  همان را ترجمه نکنید،  بلکه درباره آن تحقیق و تحلیل علمی داشته باشید،  از تاریخ خود در مقابل تهاجم و دزدان تاریخ دفاع نمایید،  مشروح در اینجا.   

   تصویر سلاحها بر روی یک قوچ سنگی تاریخی ایران،  عکس شماره 8487.  بالاترین داس دسته بلند یا شمشیر کوپی، پائین تر شمشیر هندی، وسط شمشیر پارسی،  در راست کمان پارسی و....

      جوانان باهوش ایران،  از دست آورد های تاریخی کشور خود دفاع نمایید،  و نگذارید بنام کشور های دیگر ثبت و گفته شوند.  امروزه در ادامه ترفند تاریخی نویسی استعماری،  در اینترنت پر شده از ترفند هایی که می خواهند بگویند ایرانیان در طول تاریخ شکست خورده از هر بی اهمیتی بوده اند.  معنای آن یعنی سرخوردگی و بی بخاری ایرانیان،  با این ترفندها مبارزه کنید،  و دروغ های تاریخ را افشا نمایید،  و بروید بسوی واقعیت های تاریخی،  تا بتوانید سرنوشت نو و پویا و شکوهمند برای ایران و ایرانی بسازید. 

   عکس یک شمشیر باستانی ایرانی در یک موزه،  شمشیر های ایرانی در موزه های ایران و جهان بفراوانی یافت می شوند،  عکس شماره 4458.

. . . این پست ادامه دارد . . .

کلیک کنید:  تاریخ لشکر و جنگ ایران

کلیک کنید:  تاریخ کشتی و دریانوردی ایران

کلیک کنید:  تاریخ استراتژی ملی مردمی در ایران

آبی= روشنفکری و فروتنی،  زرد= خرد و هوشیاری، قرمز=  عشق و پایداری،  مشروح اینجا

    توجه:  اگر وبسایت ارگ به هر علت و اتفاق،  مسدود، حذف یا از دسترس خارج شد،  در جستجوها بنویسید:  انوش راوید،  یا،  فهرست مقالات انوش راوید،  سپس صفحه اول و یا جدید ترین لیست وبسایت و عکسها و مطالب را بیابید.  از نظرات شما عزیزان جهت پیشبرد اهداف ملی ایرانی در وبسایت بهره می برم،  همچنین کپی برداری از مقالات و استفاده از آنها با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع،  آزاد و باعث خوشحالی من است.

ارگ   http://arq.ir

 

کلیک کنید:  تماس و پرسش و نظر

یونان باستان

یونان باستان

   ــ  یونان باستان در چه زمانی در کجای جهان بود؟  تراوا کجاست؟

   ــ  هرودوت می گوید:  داردانی ها در سرزمینی در میان دیاله و دجله بودند.

Herodot

(1.189) Cyrus on his way to Babylon came to the banks of the Gyndes [i.e., Diyala], a stream which, rising in the Matienian mountains,  runs through the country of the Dardanians, and empties itself into the river Tigris. The Tigris, after receiving the Gyndes, flows on by the city of Opis[i.e., Baghdad], and discharges its waters into the Erythraean sea [i.e., the Persian Gulf].

   ــ  هومر می گوید:  پریام پسر داردانی بود.

سرود 3

360 Priam, the son of Dardanus, and said,....

 

     سازندگان تراوا ,  ایلیون  در ایلیاد داردانوس  و خاندانش هستند،  که از  قبر و معبد مشهور یکی از نوادگان او با نام ایلیوس  نام می برد،  که این قبر به معبد (معبد = باب) ایلیون مشهور است،  و ما به آن باب ایلیون یا بابیلون یا بابل می گوییم،  ....... این نام در کتیبه هخامنشی به صورت Bâbiruš معبد = باب + ایلیوس = بابیروس  آمده است.

باب  معبد  ایل خاندان  یون  یون ها

      داردانوس پور زئوس است،  وی بنیانگذار تراوا است داردانوس پدر بزرگ ایلیوس (باب ایلیون یعنی معبد ایلیون در بابل امروزی) ,, قهرمان ایلیون است (که محل قبر او نیز در همین ایلیون باب یعنی معبد + ایلیون روی هم همان بابیلون یعنی بابل امروزی است،  نه سرزمین های دریای اژه یا شمال غربی ترکیه امروزی !.)  که نام آن از نام وی بر آمده او نیای تروس (خاندان دروسیان هخامنشی رامیتوان تروسی ها خواند چرا که د و ت در زبانهایی که آنها را بعد ها نقل کردند،  از جمله پهلوی جایگزینی دارد)  که اسبانی پر آوازه داشت و پشت در پشت از نیاکان پادشاه پریام است ...

(  لذا تراوا و پریام در بابل هستند  )

.............................................................................................

      داریوش می گوید،  تاراوا و کوه پرگا در پرسیا بود ( تاراوا در زبان ایلامی این کتیبه به صورت:

  ( tur )  rauma   تور- روما آمده است.

 40 -- King Darius says: A certain man named Vahyazdâta dwelt in a city called Târavâ in a district in Persia called Vautiyâ. This man rebelled for the second time in Persia, and thus he spoke unto the people: 'I am Smerdis, the son of Cyrus.

 ( tur )  rauma

  42 -- King Darius says: Then that Vahyazdâta fled thence with a few horsemen unto Pishiyâuvâda. From that place he went forth with an army a second time against Artavardiya to give him battle. At a mountain called Parga they fought the battle.

 43 -- King Darius says: Then did I crucify that Vahyazdâta and the men who were his chief followers in a city in Persia called Uvâdaicaya.

داریوش اول بیستون

.............................................................................................

هومر می گوید:  کوه پرگا موس نزدیک تراوا بود.

 Of all in Ilium aught of their approach,Cassandra sole except. She, beautifulAs golden Venus, mounted on the height Of Pergamus, her father first discern'd,875Borne on his chariot-seat erect, and knew: The herald heard so oft in echoing Troy;

در این منطقه درخت انجیر می روید.

.............................................................................................

Beside the sepulchre of Ilus, son200

Of Dardanus, and where the fig-tree stood,

The Trojans flew

.............................................................................................

Scæan ــ دروازه سکا ها در ایلیاد هومر در شهر تراوا در لوح بابلی در بابل است

Their hasty steps.

Convey'd them quickly to the Scæan gate.

There Priam, Panthous, Clytius, Lampus sat,170

 

The Scæan gate they drove into the plain.

Arriving at the hosts of Greece and Troy315

They left the chariot, and proceeded both

Into the interval between the hosts.

ایلیاد

(1781/1780) In the eponymy of Ahiyaya, the Turukkeans opened hostilities. Šamši-Adad and Išme-Dagan defeated the Turukkeans and the [...] in Burullan; Yasmah-Adad defeated the Yaminites and unified the banks of the Euphrates

In the eponymy of Ahiyaya, Mutu-Bisir [...] defeated [...] at the gate of Saggaratum

لوح بابلی

.............................................................................................

      هومر می گوید رود سکاماندر همان رود خانت است بزرگان در شمال این رود ان را خانتوس (خان – توس) می نامند زیر درستان در جنوب آن را  سکا – مان- در سرود 20  

The eddied River broad by mortal men

Scamander call'd, but Xanthus by the Gods.95

So Gods encounter'd Gods

      رود های سکاماندر و سیمویس که در جنوب تراوا به هم می ریزند،   بسیار خروشان و پر آب هستند،  و قابل کشتی رانی می باشند.

From the Idæan heights into the sea

They brought against it, gathering all their force.

Rhesus, Caresus, Rhodius, the wide-branch'd25

Heptaporus, Æsepus, Granicus,

294Scamander's sacred current, and thy stream

Simöis, whose banks with helmets and with shields

Were strew'd, and Chiefs of origin divine;

All these with refluent course Apollo drove30

Nine days against the rampart, and Jove rain'd

Incessant, that the Grecian wall wave-whelm'd

 

But when at Troy and at the confluent streams

Of Simoïs and Scamander they arrived,920

There Juno, white-arm'd Goddess, from the yoke

Her steeds releasing, them in gather'd shades

Conceal'd opaque, while Simoïs caused to spring

Ambrosia from his bank, whereon they browsed.

      تصویر مثلاً این رودخانه  و دو شاخه شدن آن،  در محلی که تراوا را برای خودشان  مشخص کرده اند،  زیر این عکس هم در نهایت بی شرمی نوشتند:   troy_scamander   تصویر شماره 6187.

نوشته ایلیاد هومر در مورد دو رودخانه ای که از کنار تراوا می گذرد:

   ــ  با رودی بزرگ که گردابهایی ژرف دارد،  رودی که خدایانش خانت مینامند و ادمیانش سکاماندر.

   ــ  به تراوا در کناره دو رود آنجا که سمیوئیس و سکاماندر آبهایشان را در هم می پیوندند.

      از این دو جویبار براحتی می توان با چکمه رد شد!    این دو نمی تواند رودهای سمیوئس و سکاماندری باشد،  که گرداب ژرف دارد،  همچنین در این دو جویبار نمی توان کشتی رانی کرد،  و در محل تلاقی این دو جویبار نیز وسعتی نیست،  که قصر بزرگ تراوا در آن میان بوده باشد.

      خدایانشان اگر خانت خوانند،،،  خانت یکی از بزرگترین و خطرناکترین رودهای صعب العبور است،  نه این جوی آب!

      همچنین یونانی ها از کناره خانت به کناره سکاماندر آمده اند،  پس جنگ بین مردم شمال و جنوب یک رودی است،  که در شمال بایک نام و در جنوب با نام دیگر است،  نه در دو ساحل دریای اژه!

.............................................................................................

Swift as her pinions waft the dove away925

They sought the Grecians, ardent to begin:

Arriving where the mightiest and the most

Compass'd equestrian Diomede around,

In aspect lion-like, or like wild boars

Of matchless force, there white-arm'd Juno stood,930

And in the form of Stentor for his voice

Of brass renown'd, audible as the roar

Of fifty throats, the Grecians thus harangued.

   ــ  ایلیاد  هومر:  دیوان مرگ که کرس keres نیز خوانده شده اند.

   ــ  اوستا:  پیشوایان دیویسنا کرپ ها و کرسانی (کرس + ان ).

.............................................................................................

when Helenus the seer,50

Priam's own son, in his

      هلنوس (مطابق یکی از  فرضیه ها یکی از  نامهایی که بنیاد هلنیسم بر آن است)  نام پسر پریامی است،  که دشمن یونانی هاست.

   1. نام پسر منلاس از اسپارت megapenthes  یعنی بغ پنتوس است پس اسپارتی که می گویند در پنتوس است و نه در جزایر اژه.

   2.  hipoteus  پسر   letus pelseji سالار  pela sejian از اسیای کهین و شهر او لارسا ( laresa ) بود.

      سخنان اشیل به زئوس  در ایلیاد:  ای پادشاه زئوس ای دودونی ، ای  pelseji  (یعنی لارسایی زئوس اهل لارسا است) ......

   3.  idomenus  فرمانروای کرت و نوه شهریار manus  بود.  شاید  مئنوس چیثر را می گویند؟

Manus cisar منوچهر است (جدول ابوریحان بیرونی  منوچهر جزو ایلان است).

.............................................................................................

بدین ترتیب ایل یاد هومر همان یاد نامه ایلان ( ایل + یاد )  ایران خواهد بود.

ایلان به نوشته ابوریحان بیرونی در آثارالباقیه  مردم قسمت بالایی بودند.

تصویر شماره 6639 .

      افراسیاب در تاریخ ایران لقب شاهان آشوری (رجوع شود به کتاب اسکندر تاریخ ایران الکساندر یونانی نیست)،  و هومر مطابق نوشته او مطلق به دربار آشور در نینواست.  و این جنگ در زمان طوطانس آشوری میان آشور و بابل رخ داده است.

      داریوش اول هخامنشی در کتیبه بیستون،  یونانی را که در کتیبه های بعدی به یونان امروزی تفسیر شده است،  یکی از ایالات قلمرو خود در سال سوم – چهارم حکومتش نام برده است،  این زمان قبل از حمله او به مقدونیه است!

تصویر شماره6640 .

دیودور سیسیلی می نویسد

15 1 After the rule of the Assyrians came to an end with the death of their last king, Sardanapallus,34 there followed the period of the Macedonians

لذا مقدونیه mygdonia  محلی نزدیک به نینواست،  که در نقشه های قدیمی نیز چنین است.

تصویر 6641 .

آنچه از ما ربودند به ایران باستان ( خاور میانه ) باز خواهیم گرداند.

پرنیان حامد

کلیک کنید:  مستند لوح های بابلی

کلیک کنید:  تماس و پرسش و نظر

سالن دوران معاصر ایران موزه مجازی ارگ

سالن مجازی دوران معاصر ایران

از 100 سال پیش تاکنون

پیش گفتار

. . . این صفحه بزودی کامل پست می شود و ادامه دارد . . .

کتاب فارسی آموز

   تصویر کتاب " فارسی آموز " مختص سال سوم و چهارم ابتدایی،  تألیف مرحوم حبیب الله آموزگار که در سال 1303 هجری شمسی (90 سال پیش) در شیراز به چاپ رسیده است.  مطالب این کتاب درسی شامل ادبیات، تاریخ، جغرافیا و علوم دینی است،  و به خط نستعلیق نوشته شده است.  این کتاب را آقای محمد شریف تیزپا به موزه مردم شناسی اوز (منبع این عکس و متن) اهدا نموده اند.  عکس شماره 7726.

مجوز طبابت

      تصویر مجوز طبابت 85 سال پیش در ایران،  این پروانه در سال 1308 صادر گردیده است،  عکس شماره 7954.

وکالتنامه تاریخی

تصویر وکالتنامه تاریخی،  مشروح در اینجا،  عکس شماره 4651.

 

 

کلیک کنید:  داستان های تاریخی ایران

کلیک کنید:  آینده پژوهی و آینده بینی ارگ

کلیک کنید:  استراتژی ملی مردمی تاریخی ایران

آبی= روشنفکری و فروتنی،  زرد= خرد و هوشیاری، قرمز=  عشق و پایداری،  مشروح اینجا

    توجه:  اگر وبسایت ارگ به هر علت و اتفاق،  مسدود، حذف یا از دسترس خارج شد،  در جستجوها بنویسید:  انوش راوید،  یا،  فهرست مقالات انوش راوید،  سپس صفحه اول و یا جدید ترین لیست وبسایت و عکسها و مطالب را بیابید.  از نظرات شما عزیزان جهت پیشبرد اهداف ملی ایرانی در وبسایت بهره می برم،  همچنین کپی برداری از مقالات و استفاده از آنها با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع،  آزاد و باعث خوشحالی من است.

ارگ   http://arq.ir

 

کلیک کنید:  تماس و پرسش و نظر

سالن دوران صفویه تا قاجاریه موزه مجازی ارگ

سالن موزه مجازی دوران صفویه تا قاجاریه

از 500 تا 100 سال پیش

  پیش گفتار

. . . این صفحه بزودی کامل پست می شود و ادامه دارد . . .

بادگیر چپقی

   تصویر بادگیر چپقی سیرجان،  تنها بادگیر متفاوت نسبت به دیگر بادگیر های ایران و جهان از نظر معماری می باشد.  بادگیر چپقی که تنها بادگیر ساخته شده بدین شکل است،  برای خانه سید علی اصغر رضوی در شهر سیرجان استان کرمان ساخته شده است.  عکس شماره 5571.

قلیان طلا

   تصویر کوزه قلیان از طلای ناب آراسته به بهترین فیروزه های نیشابور،  که بسیار خوشرنگ و صاف و جور،  همینطور خوشرنگ ترین یاقوت های سرخ موجود هستند.  در زمان ناصرالدین شاه قاجار ساخته شده است.  عکس شماره 5609.

   جالب:  هر یک از این فیروزه ها بیش از 20 هزار دلار قیمت دارند.

توپ برنجی

   تصویر توپ برنجی 400 ساله،  به غنیمت گرفته شده از شکست ارتش پرتقال و اسپانیا در مقابل سپاه شاه عباس صفوی در جزیره هرمز.  ساخته شده در1591 میلادی زمان فلیپ دوم پادشاه پرتقال و اسپانیا در پرتقال.  محل نگهداری،  محوطه موزه نادری (آرامگاه نادرشاه افشار) مشهد،  عکس شماره 5567.

 

 

 کلیک کنید:  تاریخ پرچم در ایران

کلیک کنید:  تخت جمشید شاهکار تاریخ

کلیک کنید: تاریخ دوران حکومت خانات ایرانی

آبی= روشنفکری و فروتنی،  زرد= خرد و هوشیاری، قرمز=  عشق و پایداری،  مشروح اینجا

    توجه:  اگر وبسایت به هر علت و اتفاق،  مسدود، حذف یا از دسترس خارج شد،  در جستجوها بنویسید:  انوش راوید،  یا،  فهرست مقالات انوش راوید،  سپس صفحه اول و یا جدید ترین لیست وبسایت و عکسها و مطالب را بیابید.  از نظرات شما عزیزان جهت پیشبرد اهداف ملی ایرانی در وبسایت بهره می برم،  همچنین کپی برداری از مقالات و استفاده از آنها با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع،  آزاد و باعث خوشحالی من است.

ارگ   http://arq.ir

 

کلیک کنید:  تماس و پرسش و نظر

سالن دوران دوم اسلامی ایران موزه مجازی ارگ

سالن موزه مجازی دوران دوم اسلامی ایران

از 900 تا 500 سال پیش

پیش گفتار

. . . این صفحه بزودی کامل پست می شود و ادامه دارد . . .

توپ به غنیمت گرفته شده

   تصویر توپ برنجی 400 ساله،  به غنیمت گرفته شده از شکست ارتش پرتقال در مقابل سپاه شاه عباس صفوی در جزیره هرمز،  ساخته شده در1591 میلادی،  زمان فیلیپ دوم پادشاه پرتقال و اسپانیا در پرتقال.  محل نگهداری،  محوطه موزه نادری (آرامگاه نادر شاه افشار) مشهد،  عکس شماره 5567.

سه ققنوس

    تصویر بشقاب سه ققنوس با دم های کشیده خود به دور حلقه مرکزی که از سه نیلوفر آبی تشکیل شده است،  عکس شماره 5219.  این اثر به دلیل رنگ بلوطی آن و همچنین نقش ققنوس،  مسلما در دسته آثار سبک سلطان آباد قرار می گیرد.  کهن ترین آثار با نقش ققنوس در ایران متعلق به دیواره های سرامیکی کاخ های تخت سلیمان است.  

ظرف برنجی

تصویر ظرف برنجی نقره کاری شده،  قرن ۱۴ میلادی غرب ایران،  عکس شماره 5204.

مینا کاری

تصویر مینا کاری آبی سپاهان،  از موزه هنر ایران،  عکس 7215.

تشتک زیبا

   تصویر تشتک قرن چهاردهم میلادی دوره خانات ایرانی،  محل کشف غرب ایران،  طرح و جنس منبت کاری برنج با طلا و نقره،  محل نگهداری موزه متروپلیتن شهر نیویورک،  عکس شماره 5235.

کاسه لاجوردی

   تصویر کاسه لاجوردی،  بین قرون 13 و 14 میلادی دوره خانات ایران،  طرح لعاب کاری مزین به طلا و لاجورد،  محل نگهداری موزه متروپلیتن شهر نیویورک،  عکس شماره 5236.

دو جام شیشه ای

   تصویر دو جام شیشه ای پیدا شده در نیشابور،  دوران غزنویان،  حدود 800 تا 900 سال،  که در موزه متروپولیتن نیویورک به نمایش گذاشته شده است،  عکس شماره 5563.

 

 

کلیک کنید:  دروغ یک جالیز بزرگ

کلیک کنید:  پادشاهان در شاهنامه فردوسی

کلیک کنید:  اهرام گمشده اسرار آمیز کشور چین

آبی= روشنفکری و فروتنی،  زرد= خرد و هوشیاری، قرمز=  عشق و پایداری،  مشروح اینجا

    توجه:  اگر وبسایت به هر علت و اتفاق،  مسدود، حذف یا از دسترس خارج شد،  در جستجوها بنویسید:  انوش راوید،  یا،  فهرست مقالات انوش راوید،  سپس صفحه اول و یا جدید ترین لیست وبسایت و عکسها و مطالب را بیابید.  از نظرات شما عزیزان جهت پیشبرد اهداف ملی ایرانی در وبسایت بهره می برم،  همچنین کپی برداری از مقالات و استفاده از آنها با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع،  آزاد و باعث خوشحالی من است.

ارگ   http://arq.ir

 

کلیک کنید:  تماس و پرسش و نظر

سالن دوران اول اسلامی ایران موزه مجازی ارگ

سالن مجازی دوران اول اسلامی ایران

از 1350 تا 1000 سال پیش

پیش گفتار

. . . این صفحه بزودی کامل پست می شود و ادامه دارد . . .

 شطرنج تاریخی

   عکس ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﮐﻬﻦ ﺗﺮﯾﻦ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ ﻫﺎﯼ ﺷﻄﺮﻧﺞ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻧﯿﺸﺎﺑﻮﺭ ﮐﺸﻒ ﺷﺪﻩ،  ﻭ ﻣﺘﻌﻠﻖ ﺑﻪ ﺳﺪﻩ ﺩﻭﺍﺯﺩﻫﻢ ﻣﯿﻼﺩﯼ ﯾﻌﻨﯽ ﺣﺪﻭﺩ900 ﺳﺎﻝ ﭘﯿﺶ ﺍﺳﺖ،  عکس شماره 5357 . محل کشف:  ایران، نیشابور،  قدمت 900 سال،  محل نگاهداری:  آمریکا، ﻣﻮﺯﻩ ﻣﺘﺮﻭﭘﻮﻟﯿﺘﻦ ﻧﯿﻮﯾﻮﺭﮎ.

      ﻣﻬﺮﻩ ﻫﺎﯼ ﺑﻪ ﺟﺎ ﻣﺎﻧﺪﻩ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﻣﺠﻤﻮﻋﻪ تقریبا کامل یافت شده،  ﺷﺎﻣﻞ ﻫﻔﺪﻩ ﻣﻬﺮﻩ ﻓﯿﺮﻭﺯﻩ ﺍﯼ ﻭ ﭘﺎﻧﺰﺩﻩ ﻣﻬﺮﻩ تقریبا ﺑﻨﻔﺶ ﺭﻧﮓ ﺍﺳﺖ.  ﻣﻬﺮﻩ ﺷﺎﻩ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺗﺨﺖ ﺷﺎﻫﯽ ﺑﺰﺭﮔﯽ ﺩﺭ ﻣﯿﺎﻧﻪ ﻣﯿﺪﺍﻥ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﺍﺩﻩ ﺷﺪﻩ.  ﻣﻬﺮﻩ ﻭﺯﯾﺮ،  ﮐﻪ ﺩﺭ ﺷﻄﺮﻧﺞ نوع ﺍﺭﻭﭘﺎﯾﯽ ﻣﻠﮑﻪ محسوب می شود،  ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺗﺨﺖ ﮐﻮﭼﮑﺘﺮﯼ ﺳﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪﻩ.  ﻣﻬﺮﻩ ﻓﯿﻞ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﭘﺎﯾﻪ ﺍﯼ ﺩﺍﯾﺮه ﻭ ﺑﺨﺶ ﺑﺎﻻﯾﯽ ﺁﻥ ﻣﺴﻄﺢ ﺍﺳﺖ،  ﻭ ﺩﻭ ﺑﺮﺁﻣﺪﮔﯽ ﮐﻪ ﻧﺸﺎﻧﻪ ﻋﺎﺝ ﻫﺎﯼ ﻓﯿﻞ ﺍﺳﺖ ﺩﺭ ﺟﻠﻮﯼ ﺁﻥ ﺩﯾﺪﻩ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ.  ﻣﻬﺮﻩ ﺍﺳﺐ ﻧﯿﺰ ﺩﺍﺭﺍﯼ ﭘﺎﯾﻪ ﺍﯼ ﺩﺍﯾﺮﻭﯼ ﺍﺳﺖ،  ﻭﻟﯽ ﺩﺭ ﺟﻠﻮﯼ ﺁﻥ ﺑﺮﺁﻣﺪﮔﯽ ﻣﺜﻠﺚ ﺷﮑﻠﯽ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺭﺩ،  ﮐﻪ ﺻﻮﺭﺕ ﺍﺳﺐ ﺭﺍ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﯽ ﺩﻫﺪ.  ﺭﺥ، ﻣﻬﺮﻩ ﺍﯼ ﺑﺎ ﭘﺎﯾﻪ ﻣﺴﺘﻄﯿﻞ ﺷﮑﻞ ﺍﺳﺖ،  ﮐﻪ ﺩﺭ ﺍﻧﺘﻬﺎﯼ ﺭﺩﯾﻒ ﻧﺸﺎﻥ ﺩﺍﺩﻩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.  سربازان پیاده نظام این شطرنج ﻧﯿﺰ ﺑﻪ ﺷﮑﻞ ﻣﻬﺮﻩ ﻫﺎﯼ ﮐﻮﭼﮏ ﮔﻨﺒﺪﯼ ﺷﮑﻞ ﺑﺎ ﯾﮏ ﺑﺮﺁﻣﺪﮔﯽ ﺩﺭ ﺑﺎﻻﯼ ﻫﺮ ﯾﮏ ﺩﺭ ﺭﺩﯾﻒ ﺟﻠﻮ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﺍﺭﻧﺪ. 

شطرنج = شط = شت = چوب، تخته + رنج = رنگ = تخته رنگ شده،  مشروح در تاریخ شطرنج در ایران.

منار جام یا منار غور

   عکس منار جام،  در مناطق کوهستانی ولایت غور کشور افغانستان.  این منار که به منار غور هم معروف است،  در قرن دوازدهم میلادی ساخته شده،  ۶۵ متر ارتفاع دارد،  و در ۲۰۰۲ مرکز حفظ میراث جهانی یونسکو خواستار ثبت این منار در فهرست میراث فرهنگی جهان شد.  این بنا بعد از قطب منار در دهلی نو، هندوستان بلندترین مناره خشتی جهان است،  عکس شماره 5361.

گردن آویز

   عکس گردن آویز هزار ساله نقره ای،  با نقش سوار ایرانی در حال شکار شیر،  این گردن آویز نیم دایره ‌ای شکل با پیشینه ‌ای نزدیک به هزار سال،  آفریده هنرمندان ایرانی دوره غزنوی است.  گردن آویز که عرض و ارتفاع آن در حدود پنج و چهار سانتی متر است،  از نقره ریخته ‌گری شده و سپس حکاکی و قلم‌زنی شده است.  ردیفی از عبارات اسلامی بر حاشیه هر دو سوی اثر نگاشته شده،  و نقش میانی آن مرد اسب سواری به تصویر کشیده است،  که با گرز در حال نبرد با شیر است.  این اثر امروزه در موزه هنر لس‌آنجلس نگهداری می‌شود.  عکس شماره 5606.

جام شیشه ای

   عکس دو جام شیشه ای پیدا شده در نیشابور،  متعلق به دوران غزنویان،  با قدمت حدود 800 تا 900 سال،  که در موزه متروپولیتن نیویورک به نمایش گذاشته شده است،  عکس شماره 5563.

شجره نامه بی نظیر

   عکس نسخه ای دست نویس و کم نظیر از شجره نامه دو خاندان سلجوقیان و خوارزمشاهیان،  که به زبان پارسی است،  عکس شماره 5667.  این نسخه خطی زیبا به شکل مینیاتوری و بخط پارسی نگاشته شده است،  و هم اکنون در موزه «Ankara Etnografya Müzesi» شهر آنکارا کشور ترکیه نگهداری می شود.

هنر خانات ایرانی

 در هنر دوره خانات ایرانی،  نوع و موضوع نقشها و همچنین رنگ زمینه کار،  یادآور هنر باستانی ایرانی است.  این بشقاب ساخت اواخر سده سیزدهم یا اوایل سده چهاردهم میلادی است. این ظرف، به دلیل رنگ خاص آن که ناشی از به کار بردن سنگ لاجورد است، در گروه Lajvardina دسته بندی می شود . این رنگ آبی خاص بسیار متفاوت با رنگ آبی تیره ای است،  که در آن زمان اغلب در این نوع ظروف لعاب دار استفاده می شده.

      مرکز نقش داخل بشقاب تک ماهی ای را نشان می دهد،  که با دو دایره ی شش و ده تایی از ماهیها احاطه شده است.  در زمینه اثر نقش هایی مانند خزه دریایی به همراه گلهایی نشان داده شده،  گویی خزه ها در اثر حرکت ماهیها به حرکت در آمده اند.  در ساخت این ظرف از روش آتش کم (low-fire) استفاده شده،  که در ایران در دوره سلجوقی استفاده می شده.  در این روش از آتشی با دمای کم حدود 750 درجه برای ثابت ساختن نقش سفالی که قبلا پخته شده و لعاب کاری شده استفاده می شود.

کاسه سرامیکی

   عکس کاسه سرامیکی منقوش کاشان،  سال ۱۱۸۷ میلادی،  موزه‌ هنر لس آنجلس،  عکس شماره 5202.

جام شیشه ای

عکس جام شیشه ای 1000 ساله،  عکس شماره 5380.

 

برای آینده ای بهتر، از موزه ها و آثار تاریخی بازدید کنید،  و در گفتگو های تاریخی شرکت کنید.

کلیک کنید:  تاریخ و دین ایزدیان

کلیک کنید:  اصل تاریخی حماسه گیل گمش

کلیک کنید:  گورستان های زاگروس و لرستان

آبی= روشنفکری و فروتنی،  زرد= خرد و هوشیاری، قرمز=  عشق و پایداری،  مشروح اینجا

    توجه:  اگر وبسایت ارگ به هر علت و اتفاق،  مسدود، حذف یا از دسترس خارج شد،  در جستجوها بنویسید:  انوش راوید،  یا،  فهرست مقالات انوش راوید،  سپس صفحه اول و یا جدید ترین لیست وبسایت و عکسها و مطالب را بیابید.  از نظرات شما عزیزان جهت پیشبرد اهداف ملی ایرانی در وبسایت بهره می برم،  همچنین کپی برداری از مقالات و استفاده از آنها با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع،  آزاد و باعث خوشحالی من است.

ارگ   http://arq.ir

 

کلیک کنید:  تماس و پرسش و نظر

سالن دوران شاهنشاهی ساسانیان موزه مجازی ارگ

سالن مجازی دوران شاهنشاهی ساسانیان

از 1800 تا 1300 سال پیش

پیش گفتار

. . . این صفحه بزودی کامل پست می شود و ادامه دارد . . .

بشقاب سیمین

   عکس بشقاب سیمین مربوط به دوره ساسانی با نقش نوازندگان دوستان به نقش خوشه گندم و درخت روی بشقاب توجه بفرمایید که نمونه از هنر نمادین این دوران را به تصویر کشیده است.  درخت انگور در این دوره نمودی از درخت بهشتی بوده است.  برخی این نقش را درخت زندگی گفته اند که نمودی از پیوند زمین و آسمان است،  که بنده بعید می دانم زیرا درخت زندگی میان تصاویر دوکاهن و جانوران افسانه ای مثل بز وحشی و شیر دال و ... می آید.  گندم نشانه برکت و باروری بوده است.

جام نقره ای

   عکس جام نقره ای ساسانی اردشیر دوم قبل از خدای زرتشتی آناهیتا سوار شیر، و داشتن خورشید در دست راست قدیمی ترین شیر و خورشید.

تکوک بز

   عکس تکوک طلا و نقره به شکل بز، اندازه:  15.5 در 25.4 سانتی‌متر،  قدمت: سده‌ 54 خورشیدی ایرانی،  منطقه‌ جغرافیایی ایران یا افغانستان، محل نگهداری موزه‌ اسمیتسونیان،  عکس شماره 5388.

بشقاب نقره

   عکس بشقاب نقره ساسانی با نقش فلوت زن سوار بر اژدها،  قطر 22.5 سانتی متر، متعلق به نیمه نخست سده 57 خورشیدی ایرانی،  یافت شده در تاتارستان،  موزه آرمیتاژ،  عکس شماره 5389.

سرستون ساسانی

عکس سرستون ساسانی در طاق بستان،  عکس شماره 5390.

تنگ ساسانی

  عکس تنگ نقره طلا کاری شده با نقش موجود افسانه ای‌، هنر ساسانی، سده 54 تا 57 خورشیدی ایرانی، موزه‌ ارمیتاژ،  عکس شماره 5392.

سگک طلایی

   عکس یک سگک کمربند شاهی طلایی خروس نشان،  با تزیین بیش از چهل تکه یاقوت سرخ مربوط به شاهنشاهی ساسانیان،  عکس شماره 5362.

ریتون سنگی

   عکس یک جام ریتون از سنگ شفاف،  سده 55 خورشیدی ایرانی،  عکس شماره 5365.   در قسمت پوزه حیوان لایه نازک طلا بکار رفته است.  جام هاى ریتون دیگرى با این شکل و جنس نقره و طلا در ایران کهن کشف شده است،  اما این اثر سنگى یک شاهکار دیگریست.

بشقاب طلا

   عکس بشقاب طلاى منقوش به شاه ساسانى خسرو پرویز در حال شکار در نخجیرگاه سلطنتى،  که دشت فراخ و پر از انواع گونه حیوانات است،  در موزه رضا عباسى تهران نگهداری می شود،  عکس شماره 5366.

بشقاب نقره

   عکس بشقاب نقره دوره ساسانی با نقش عقاب،  که بانویی را در چنگال خود نگهداشته است،  و اکنون در موزه ارمیتاژ سن پترزبورگ قرار دارد.  قطر بشقاب 22 سانتی متر است،  و نقش آن عقابی را نشان می دهد،  که با چنگال های خود زنی را نگه داشته است،  در حالی که زن با دست راست خود غذایی را در جلوی منقار عقاب گرفته است.  در پایین تصویر دو شخص دیگر با تبر و کمان به چشم می خورند،  کل تصویر با دو درخت زندگی احاطه شده است.  عکس شماره 5594.

جام شیشه ای

عکس جام شیشه ای، هنر ساسانی، ۲۲۴-۶۵۱ بعد از میلاد،  عکس شماره 5598.

شرابدان نقره

5610

   عکس شرابدان نقره ساسانی با نقش پرنده،  اندازه 17.2 در 10.2 سانتی متر،  قدمت 226 تا 651 میلادی، یا دوره ساسانی،  محل نگهداری موزه هنر های زیبای بوستون.  عکس شماره 5610.

گردنبند طلا

عکس گردنبند طلای

   عکس گردنبند طلای ساسانی با نگین هایی از سنگ لاجورد،  که بر یکی از آنها چهره خسرو پرویز و آن دو دیگر به نقش سر شیر مزین گردیده است. محل نگاه داری موزه رضا عباسی تهران،  عکس شماره 5614.

بشقاب زرین

   عکس بشقاب زرین شاه ساسانیان،  خسرو انوشیروان نشتسته بر تخت در میان.  از زر، نارسنگ (لَعل)، کریستال و شیشه.  این کار با ارزش هنری هم از دید تکنیکی - cameo برای نمونه،  هم از دید گرایش و "سلیقه" هنری دربار پادشاهان ساسانیمان در کابینه پول و مدال و باستان فرانسه،  در پاریس نگهداری می شود.  عکس شماره 5620.

سیمرغ در سینی

   عکس ﺳﻴﻨﻰ ﻃﻼیی با ﻧﻘﺶ ظریف و زیبای ﭘﺮﻧﺪﻩ ﺳﻴﻤﺮﻍ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﻪ دوران ﺳﺎﺳﺎنی،  در موزه رضا عباسی تهران نگهداری می شود،  عکس شماره 5397.

لیوان شیشه ‌ای

   عکس لیوان شیشه ‌ای قرن 52 تا 54 خورشیدی ایرانی،  هنر اشکانی یا ساسانی،  عکس شماره 5208.

بشقاب شکار

   عکس بشقابی با طرح شکار پادشاه ساسانی،  جنس:  طلا، نقره، جیوه،  سبک: منبت کاری سیاه قلم،  محل نگهداری: موزه متروپلیتن شهر نیویورک،  ایالات متحده امریکا،  عکس شماره 5230.  با توجه به سال تخمین زده شده برای ساخت این بشقاب احتمال می رود که این پادشاه شاپور دوم ساسانی باشد.

شمشیر ساسانی

تصویر شمشیر ساسانی،  عکس شماره 5238.

تنگ آبخوری

   تصویر تنگ آبخوری اتاق خواب سلطنتی ساسانی باطرح رقص یک بانو،  جنس طلا و نقره و جیوه،  محل نگهداری موزه متروپلیتن شهر نیویورک،  ایالات متحده امریکا.

سکه ساسانی

   عکس سکه با تصویر پوران دخت بر سکه،  در موزه سن پترزبرگ کشور روسیه نگهداری می شود،  عکس شماره 5621.

بشقاب ساسانی

   تصویر بشقاب با نقش اسب،  جنس نقره و طلا،  قطر  21.8 سانتی‌متر،  قدمت 700 میلادی ایران،  محل نگهداری موزه‌ اسمیتسونیان،  عکس شماره 5260.

یک اثر ساسانی

عکس شماره 5262.

کاسه سنگ مرمر

تصویر کاسه سنگ مرمر شفاف،  عکس شماره 5263.

کلیک کنید:  تراوا یاتراجان یا تروی

کلیک کنید:  آثار تمدن های ایرانی در جهان

کلیک کنید:  استعمار و دشمنی با آگاهی مردم

آبی= روشنفکری و فروتنی،  زرد= خرد و هوشیاری، قرمز=  عشق و پایداری،  مشروح اینجا

    توجه:  اگر وبسایت به هر علت و اتفاق،  مسدود، حذف یا از دسترس خارج شد،  در جستجوها بنویسید:  انوش راوید،  یا،  فهرست مقالات انوش راوید،  سپس صفحه اول و یا جدید ترین لیست وبسایت و عکسها و مطالب را بیابید.  از نظرات شما عزیزان جهت پیشبرد اهداف ملی ایرانی در وبسایت بهره می برم،  همچنین کپی برداری از مقالات و استفاده از آنها با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع،  آزاد و باعث خوشحالی من است.

ارگ   http://arq.ir

 

کلیک کنید:  تماس و پرسش و نظر

سالن دوران حکومت اشکانیان موزه مجازی ارگ

سالن مجازی دوران حکومت اشکانیان

از 2000 تا 1500 سال پیش

پیش گفتار

. . . این صفحه بزودی کامل پست می شود و ادامه دارد . . .

لباس زنانه اشکانیان

    عکس تصویری از بازسازی یک لباس زنانه اشکانی بر گرفته از پوشش تندیس یک بانوی اشکانی مربوط به سده 49 خورشیدی ایرانی، عکس شماره 5351.  بازسازی لباس های بانوان ایرانی تمدن ایران پیش از اسلام به کوشش بانوی هنرمند ایرانی مریم انتظامی مقیم کشور هلند انجام گرفته است.  پژوهش ها در باره نوع پوشش اشکانیان بر تندیس ها و منابع بجا مانده از این دوران نشان میدهد ﻟﺒﺎﺱ ﺍﺷﮑﺎﻧﻲ ﺍﺩﺍﻣﻪ ﺳﻴﺮ ﺗﮑﺎﻣﻞ ﺗﻦ ﭘﻮﺵ ﻫﺨﺎﻣﻨﺸﻲ ﺍﺳﺖ.  ﻟﺒﺎﺱ ﺯﻧﺎﻥ اشکانی غربی ﻓﺎﻗﺪ ﺩﻭﺧﺖ ﻭ ﻣﺘﺸﮑﻞ ﺍﺯ ﻗﻄﻌﺎﺕ ﭘﺎﺭﭼﻪ ﻋﺮﻳﺾ ﭘﻮﺷﻴﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺑﺮ ﺭﻭﻱ ﻳﮑﺪﻳﮕﺮ ﻭ ﺷﮑﻞ ﮐﻠﻲ ﺁﻥ ﺑﺎ ﺑﺮﺵ ﻫﺎﻱ ﻣﺤﺪﻭﺩ ﭘﺎﺭﭼﻪ، ﺭﻭﻳﻪ ﺩﻭﺯﻱ، ﺣﻤﺎﻳﻞ ﻭ ﮐﻤﺮﺑﻨﺪ ﻫﺎﻱ ﭘﺎﺭﭼﻪ ﺍی ﺷﮑﻞ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ،  و تنوع آن بیشتر در قطعه های تزیینی این لباسها بوده است.

دوشیزه اشکانی

   عکس تندیسی از یک زن اشکانی در شهر باستانی هترا یا الحضر ایران باستان،  محل نگهداری موزه عراق،  عکس شماره 5352.  نوع پوشش این بانوی اشکانی که در تندیس وی مشاهده میشود بسیار جالب و در عین حال زیباست.

      بطور کلی ﺯﻧﺎﻥ ﻋﻬﺪ ﺍﺷﮑﺎﻧﯽ ﻗﺒﺎﯾﯽ ﺗﺎ ﺯﺍﻧﻮ و حتی تا مچ پا ﺑﺮﺗﻦ ﻣﯽ ﮐﺮﺩﻧﺪ،  و ﺷﻨﻠﯽ ﺑﺮﺳﺮ ﻣﯽ گذاﺷتند،  ﻭ ﻧﯿﺰ ﻧﻘﺎﺑﯽ ﺩﺍﺷﺘﻨﺪ،  ﮐﻪ ﻣﻌﻤﻮﻻً چون چادر ﺑﻪ ﭘﺲ ﺳﺮ ﻣﯽﺁﻭﯾﺨﺘﻨﺪ.  همچنین بانوان اشکانی پوششی عمامه مانند به همراه چادری مخصوص بر سر مینهادند،  که این نوع چادر از عهد هخامنشیان به ارث رسیده بود،  البته ﭼﺎﺩﺭ ﺯﻧﺎﻥ ﺍﺷﮑﺎﻧﯽ ﺑﻪ ﺭﻧگ های ﺷﺎﺩ ﺍﺭﻏﻮﺍﻧﯽ ﯾﺎ ﺳﻔﯿﺪ ﺑﻮﺩﻩ ﺍﺳﺖ.  ﺯﻧﺎﻥ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺩﻭﺭﻩ امپراطوری ایران ﺑﺴﯿﺎﺭ ﺑﻪ ﻟﺒﺎﺱ ﻭ ﺁﺭﺍﯾﺶ ﻭ ﻇﺎﻫﺮ ﺧﻮﺩ ﺗﻮﺟﻪ ﻧﺸﺎﻥ ﻣﯽ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﻧﺪ،  ﮐﻪ ﺣﺎﮐﯽ ﺍﺯ ﺍﺭﺗﺒﺎﻁ ﻭ ﺗﺎﺛﯿﺮ ﭘﺬﯾﺮﯼ ﺁﻧﺎﻥ ﺍﺯ دور جدید تمدن در ساختار های تاریخی اجتماع ﺍﺳﺖ . امروزه نیز این پوشش در قبایل بختیاری و لر و کرد هم دیده می شود.

تندیس نابود شده

   عکس تندیس بانوی اشکانی 2000 ساله،  در شهر هاترا (الحضر) کشور عراق،  که مورد آماج بی اعتنائی و نامهربانی و سرانجام تخریب قرار گرفته است،  عکس شماره 5353.  اینگونه پوشش هم اکنون در میان بانوان ایرانی کرد و لر و لک استفاده می شود.

ﺭﻳﺘﻮﻥ ﻧﻘﺮﻩ ﺍﯼ

   عکس ﺟﺎﻡ ﺭﻳﺘﻮﻥ ﻧﻘﺮﻩ ﺍﯼ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﻪ 1900 ساله،  عکس شماره 5354.  ﺍﺯ ﻭﻳﮋﮔﻲ ﻫﺎﯼ ﺍﻳﻦ ﺭﻳﺘﻮﻥ ﺿﺨﺎﻣﺖ ﺑﺎﻻﯼ ﻓﻠﺰ ﻧﻘﺮﻩ ﺑﺮﺍﯼ ﺳﺎﺧﺖ ﺁﻥ ﻣﻴ ﺒﺎﺷﺪ،  ﮐﻪ ﺑﻪ ﺍﺳﺘﺤﮑﺎﻡ ﺍﻳﻦ ﺍﺛﺮ ﻣﯽ ﺍﻓﺰﺍﻳد.  ﻗﺴﻤﺖ ﺯﻳﺮﻳﻦ ﺍﻳﻦ ﺭﻳﺘﻮﻥ،  با ﻧﻘﺸﯽ شبیه به ﻳﮏ گونه گربه وحشی،  که بنام کاراکال در فلات ایران یافت می شود،  ﺳﺎﺧﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ،  ﮐﻪ خروسی ﺭﺍ ﺷﮑﺎﺭ ﮐﺮﺩﻩ،  و به چنگ خویش گرفته است،  ﺟﻨﺲ ﺍﻳﻦ ﭘﺮﻧﺪﻩ ﺩﺭ ﭼﻨﮓ گربه وحشی ایرانی این ریتون ﺍﺯ ﻃﻼ ﻣﻴﺒﺎﺷﺪ.  اثر در موزه میهو ژاپن نگهداری می شود.

انگشتر طلایی

   عکس انگشتر طلایی 1900 ساله با نگینی از جنس عقیق،  بر روی نگین سرخ رنگ این حلقه زیبا تصویر طاووس نقش شده است،  و متعلق به دوره اشکانیان ایران میباشد،  عکس شماره 5358.   محل نگهداری موزه کیلولند ایالات متحده آمریکا می باشد.

انگشتر پادشاهی

   عکس انگشتر 1900 ساله که تصویر شخص شاهنشاه اشکانی بر آن حک شده است،  و به عنوان مهر پادشاهی هم از آن استفاده می شده است،  متعلق به خسرو اشکانی (اشک بیست و چهارم)،  بیست و چهارمین پادشاه از حکومت اشکانیان است،  که در سال 107 میلادی بر تخت نشست بود.  این انگشتر پادشاهی خسرو با حلقه ای با سنگ گرانبها (یا شیشه) و نگین رویی تمام نقره با تصویر چهره خود خسرو پادشاه اشکانی میباشد.  محل نگهداری موزه لندن،  عکس شماره 5360.

گردنبند طلا

   عکس گردنبند طلا ضخیم دوران اشکانیان، که با سنگ های قیمتی کبود مزین شده است،  محل نگاهداری تهران،  مجموعه موزه رضا عباسی،  عکس شماره 5363.

      یک عدد دیگر از همین نمونه گردنبند دقیقا با همین شکل و ساختار وجود دارد،  فقط روی سنگ های قیمتی آن تصویر شاپور دوم ذوالاکتاف پادشاه مقتدر ساسانی نقش شده است،  شاید گنجینه گرانبهای اشکانی به ساسانیان منتقل شده باشد،  و هنرمندان دوره ساسانیان از روی این گردنبد،  یکی دیگر را ساخته اند.

یک جفت گوشواره

   عکس یک جفت گوشواره طلایی مربوط به دوران اشکانی،  که با سنگ های متفاوت گرانبها مزین شده است،  عکس شماره 5364.  این جفت گوشواره کنار اسکلت یک زن پارتی در کشور عراق کشف شده است،  چون هر دو لنگه این گوشواره موجود می باشند،  ارزش و زیبایی این اثر را می افزاید.  در قسمت سه تیکه میانی این گوشواره طلا،  سنگ های قیمتی تقریبا به شکل قلب عشاق امروزی می باشد،  و در موزه موصل کشور عراق نگهداری می شود.

عود سوز

   عکس عود سوز برنزی هنر اشکانی،  احتمالا یافت شده در بروجرد،  قرن اول بعد از میلاد،  عکس شماره 5599.

تکوک سیاهگوش

   عکس تکوک به شکل سیاهگوش،  جنس نقره زراندود، قدمت سده 49 خورشیدی ایرانی،  یا دوره اشکانی،  محل نگهداری موزه میهو.  عکس شماره 5608.

کلیک کنید:  تاریخ ریتون و تکوک در ایران

تابوت اشکانی

   عکس تابوت 2000 ساله دوره اشکانی،  تابوتی از جنس سفال لعاب کاری شده،  حدوداً متعلق به سده اول میلادی،  محل کشف اوروک در جنوب کشور عراق،  محل نگهداری موزه هنر بریتانیا،  عکس شماره 5568.

گردنبند طلا

عکس گردنبند طلا،  هنر اشکانی،  عکس شماره 5378.

چراغ روغن‌سوز

   عکس چراغ روغن‌ سوز سرامیک،  دوران اشکانیان،  که در خوزستان نیایش‌گاه برد نشانده کشف شده ‌است.  این چراغ روغن‌سوز سرامیکی در موزه ایران باستان تهران نگهداری می‌شود،  عکس شماره 5214.

سگک کمربند

   عکس سگک کمربند طلا 1900 ساله،  با نقشی از یعقاب و بز و تزئین شده با سنگ های قیمتی،  کشف ﺩﺭ ﺗﭙﻪ ﻫﺎﯼ ﺑﺎﺳﺘﺎﻧﯽ ﺍﻃﺮﺍﻑ شهر ﻧﻬﺎﻭﻧﺪ،  در موزه بریتانیا نگهداری می شود،  عکس شماره 5396.

چنگ نواز سفالی

   عکس تندیس نیمه تنه چنگ نوار سفالی،  حدود 4600 تا 5000 خورشیدی ایرانی،  در شوش یافته شده است،  در موزه لوور نگهداری می شود،  عکس شماره 5211.

جام ریتون

عکس جام ریتون

   عکس جام ریتون،  دوران اشکانیان،  جنس : نقره طلا کاری شده،  محل نگهداری: موزه متروپلیتن شهر نیویورک،  ایالات متحده امریکا،  عکس شماره 5231.

گوشواره طلا

    عکس گوشواره طلا به شکل مشک شراب،  از زمان اشکانیان،  که در بین النهرین کشف شده،  و در موزه متروپلیتن شهر نیویورک،  ایالات متحده امریکا نگهداری می شود،  عکس شماره 5234.

گوشواره یا آویز

   عکس گوشواره یا آویز،  جنس طلا، اندازه:3.7 در 5.8 سانتی متر،  دوره اشکانی، محل نگهداری موزه هنر کلیولند.

کلاه خود

کلاه خود اشکانی

   تصویر کلاه خود از جنس برنز، ارتفاع 34 سانتی متر، دوره: 249 پیش از میلاد- 224 پس از میلاد (دوره ی اشکانی)، محل ساخت: ایران یا شرق آناتولی،  عکس شماره 5256.

کلیک کنید:  تاریخ سفالگری در ایران

کلیک کنید:  داستان های تاریخی ایرانی

کلیک کنید:  تاریخ معابد مهر و میترا در ایران

آبی= روشنفکری و فروتنی،  زرد= خرد و هوشیاری، قرمز=  عشق و پایداری،  مشروح اینجا

    توجه:  اگر وبسایت به هر علت و اتفاق،  مسدود، حذف یا از دسترس خارج شد،  در جستجوها بنویسید:  انوش راوید،  یا،  فهرست مقالات انوش راوید،  سپس صفحه اول و یا جدید ترین لیست وبسایت و عکسها و مطالب را بیابید.  از نظرات شما عزیزان جهت پیشبرد اهداف ملی ایرانی در وبسایت بهره می برم،  همچنین کپی برداری از مقالات و استفاده از آنها با ذکر منبع یا بدون ذکر منبع،  آزاد و باعث خوشحالی من است.

ارگ   http://arq.ir

 

کلیک کنید:  تماس و پرسش و نظر